Kaartlezen

Toerklasse en Sportklasse

Kaartlezen

De Saab Cabrio Rally is een kaartleesrit op twee niveaus: Toerklasse en Sportklasse. Dus voor iedereen, beginnend of ervaren goed te doen. Hoewel, de uitzetter heeft voor beide klassen wel wat 'instinkers' in petto. Dus het blijft opletten en logisch nadenken geblazen. Tijdens editie 2022 van de Saab Cabrio Rally rijden we met verschillende kaartleessystemen. Maar er is zeker ook ruimte voor minder moeilijke routeopdrachten en pauzemomenten.


Rijden in een klasse naar keuze

Onze doelstelling is om voor alle deelnemers een leuke, goed georganiseerde rit aan te bieden. De Saab Cabrio Rally heeft twee klassen:

  • Toerklasse: bedoeld voor de meer recreatieve equipes; meer gericht op beleving onderweg dan op ingewikkelde kaartleesopdrachten. Een deel van de route wordt uitgezet met 'Bolletje-Pijltje', zodat je ook van de mooie omgeving kunt genieten. Geen tijdsdruk, maar je moet uiteindelijk wel voor de finale finishtijd binnen zijn. Ook minder kilometers en een lagere gemiddelde snelheid dan de Sportklasse. 
  • Sportklasse: is competitiever. Dit is de klasse voor de equipes met meer kaartleeservaring, die graag met behulp van allerlei kaartleessystemen hun weg vinden. Meer kilometers en een hogere gemiddelde snelheid dan de Toerklasse. Je kunt in de Sportklasse onderweg ook 'Herconstructies' en een 'Regularity' (RP) verwachten.

Welke kaartleessystemen?

Welke kaartleessystemen we tijdens de 2e Saab Cabrio Rally precies gaan gebruiken is op dit moment nog niet bekend. Binnenkort meer!

Nog niet zo bekend met het kaartleesspelletje?

Dan is bijvoorbeeld RallyNews een goede website om te zien hoe de verschillende systemen werken. O.a. bolletjepijl.nl geeft ook (online) cursussen. Er is al een beginnerscursus voor € 45.

inschrijven